August 13

Hvorfor meg?

0  comments

WHAT THE HEALTH!

Jeg er et nysgjerrig menneske, jeg elsker å løre meg nye ting, høre andre menneskers syn på et tema, eller bare finne ut hvorfor og hvordan ting henger sammen her i verden. På grunn av min lysende nysgjerrighet ser jeg en del dokumentarer, og en av de siste som virkelig gjorde innstykk på meg er “What the health” som jeg så på Nettflix. Dette er en dokumentar om mat og sykdommer, noe som pirrer min interesse litt ekstra fordi jeg har diabetes type 1.

Jeg har gjennom mine snart 23 år med diabetes ofte lurt på hvorfor jeg har fått denne sykdommen. Jeg har selvsagt ikke holdt meg søvnløs for å finne svar, men lurt litt på hvorfor meg, og eventuelt om det kunne vært avverget på noen måte. Jeg har lest mye og gjort en god del research rundt dette tema, men har aldri fått en sånn bekreftelse som jeg fikk da jeg så denne dokumentaren.

I de i filmen kom til det segmentet om diabetes triggere (altså hva som kan trigge diabetes hos de som ligger latent til å få det, men ikke blir født med det) fikk jeg en sinnsyk kroppslig reaksjon før hjernen min registrerte hva som ble sagt. Jeg begynte å skjelve i hele kroppen og alle hårene reiste seg. Hva var det jeg egentlig fikk servert her? De snakket om at ku melk er en soleklar trigger for diabetes 1, og grunnen til min sterke reaksjon var at dette var mitt svar. Jeg har sterke minner fra barndommen der jeg prøvde å si til mine foreldre at jeg ikke likte melk, og ikke hadde lyst på det, men fikk beskjed om at dette var jo sunt og godt for meg, så jeg måtte nesten prøve å tvinge det i meg av og til hvertfall. Min lille barnekropp prøvde å fortelle meg noe…. Jeg skulle ikke ha melk!

I min voksne alder har jeg den oppfattningen at ingen av oss skal drikke ku melk, dette er barnemat for kalver og tester du kumelk mot morsmelk som er vår barnemat, så ligner de ikke i næringsinnhold i det hele tatt, og det burde være indikasjon nok spør du meg. I tillegg inneholder ku melk utrolig mye ekkelt som jeg blir kvalm av å tenke på. Jeg har hvertfall lært her at om jeg noen gang får barn, skal de aldri få ku melk. Jeg har til og med klart å slå meg til ro med at dette er grunnen til at jeg lever med diabetes type 1 i dag, og håper mitt avkom kan unngå det samme.

Denne dokumentaren handler ikke bare om diabetes, men generelt om mat og forskjellige sykdommer, og ville anbefale den på det sterkeste, du finner den på Nettflix.

No milk by Berentzen


Tags


You may also like

4 vegger.

4 vegger.

Nytt medlem i crewet.

Nytt medlem i crewet.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

I highly recommend