March 30

Mat sjelen din

0  comments

Som dere vet er mat en viktig del av mitt liv. Det jeg velger og spise og også hvordan jeg spiser er ikke tilfeldig. Du blir hva du spiser er et uttrykk som ikke har dukket opp uten grunn. Alt du velger og innta påvirker hele deg. Det går ut over hvordan kroppen din utfører sine naturlige oppgaver, hvordan du har det og til og med hvordan du tenker. Helt ned på cellenivå påvirker det oss. Jeg har ikke alltid hatt det gode og fornuftige forholde til mat som jeg har i dag. Dette har mildt sagt vært en lang og til tider tung reise. Jeg har vært gjennom en kamp mellom meg, maten, blodsukkeret og følelsene mine. Jeg har vært gjennom perioder med trass i forhold til insulin, mat og sykdom. Jeg har spist følelsene mine, sett på mat som både min bestevenn og min værste fiende. Det tok meg mange år og innse at jeg måtte endre innstilling både til diabetes, kropp og mat for og oppnå balanse. Det første jeg måtte endre var min egen indre dialog mot min egen kropp. Jeg sluttet og se på den som noe som jobbet i mot meg, men heller min egen lagspiller. Vi ble fort gode venner etter dette. Det andre jeg måtte ta tak i var og lære meg og uttrykke følelsene mine, akseptere dem, sitte med dem, og la dem få bevegelse og finne veien ut av systemet mitt. Det tredje knuten jeg har løst er mitt eget stressnivå og aktivering av nervesystemet. Hvis det er en ting jeg skulle ønske jeg hadde blitt fortalt eller hadde oppdaget litt tidligere så er det sammenhengen mellom et aktivert nervesystem og blodsukker regulering. Har du et overaktivt nervesystem har nemlig insulin lite eller ingen virkning. Dette har vært revolusjonerende når bitene falt på plass i forhold til mestring av blodsukkeret. Det som hjelper på og roe nervesystemet kan selvsagt variere fra person til person, men jeg tror likevel det er en ting som er universelt i forhold til dette. En ting jeg kan råde alle og prøve som garantert vil gi deg virkning, nemlig meditasjon. Tenn et lys, gjerne litt røkelse, og lukk øynene og sitt i stillhet med pusten din og se hva som skjer.

Jeg forteller deg dette fordi jeg vet at der sitter andre der ute med eller uten diabetes, kanskje til og med akkurat deg, som strever med mat, stress og sykdom. Jeg vil ikke at du skal streve like hardt som meg for og finne veien til balanse og et bedre liv. Har du spørsmål til meg eller trenger noe mer personlig rettede råd oppfordrer jeg deg til og ta kontakt med meg. Det du ikke tørr og spørre om kan det være du aldri finner svaret på. Jeg er her for og hjelpe og støtte deg. Husk og vær god med både kroppen og sjelen din. Levende mat, meditasjon og riktig mindset så endres mye til det bedre, trust me!

Innermastery By Berentzen


Tags


You may also like

4 days without food.

4 days without food.

The last supper

The last supper
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

I highly recommend