April 10

Søtpotet salat

0  comments

Jeg er blitt utrolig glad i og lage en ordentlig salat. Da snakker vi ingen pinglete side salat med bare noen bladet som så vidt er og tirre magesekken med, vi snakker SALAT. Det min bror så fint kaller en mannesalat. Jeg elsker og teste forskjellige smaker sammen, og ikke minst elsker jeg at maten min er så fargerik som overhode mulig. Jeg nyter når maten har så mye farger at det blir som et nydelig kunstverk. Man spiser jo tross alt først med øynene. Etter en del eksprimentering er også salat hos meg blitt oppgradert fra side tilbehør til hovedrett. I dag gikk jeg for og teste ut søtpotet i salaten min, i tilegg til en linse og quinoa blanding. Mildt sagt en suksess, derfor deler jeg min lykke med deg, slik at du også kan få suksess med salat som hovedrett.

Dette var i min salat:

Salat (brukte en blanding mellom crispy og spinat, men ta det du ønsker)

Cherry tomater (brukte ca 8 stk til to personer)

Agurk

1 rød paprika (jeg brukte en spiss paprika)

Mung bønne spirer (disse har jeg spiret selv, fra mung bønner kjøpt i utenlandsk matbutikk)

Dette var i min linse og quinoa mix:

2 små rødløk

1/2 boks med ferdig kokte rød linser (hadde også noen kikerter, men kun fordi de var tilovers i kjøleskapet så de kan du sløyfe vis du vil)

Quinoa (brukte 1/2 kopp til 2 personer)

Salt og pepper

1 ts honning

I tilegg brukte jeg:

1 stor søtpotet

Oliven olje

Litt fersk basilikum (eller tørket, her kan også andre urter brukes om du ønsker)

2 ts pesto

Salt og pepper

Næringsgjær (min favoritt)

En lang liste med ingredienser, men dette er utrolig enkelt og tilbrede, og du kan selvsagt justere på noen ingredienser vis du føler deg komfortabel med det. Det første du begynner med er og sette ovnen på 200 grader. Skyll søtpoteten og kutt den i passelig små biter. Jeg beholder skallet på poteten, fordi det er mye næringstoffer i det, og man sparer i tilegg seg for arbeidet, vinn vinn spør du meg. Fordel poteten på et stekebrett med bakepapir og dryss lett over med salt og pepper, ingen olje, denne skal på etter de er stekt for og beholde alle de gode stoffene i oliven oljen.

Så setter du quinoa på kok i en liten kjele. Husk og skyll den først, og bruk dobbel mengde vann som quinoa i kjelen, da får du perfekt og pluffy quinoa hver gang. Tilsett også litt salt i vannet når du koker.

Mens det koker, kutter du løken og surrer denne i en stekepanne til den er glinsende og myk, før du tilsetter salt pepper og honning. Når løken er ferdig tilsettes røde linser (ferdig kokt og skylt). Når quinoaen er ferdig tilsettes også den. Bland dette sammen og smak til med salt og pepper om det trengs. Skru ned varmen og la dette stå på pannen på svak varme. Mens du venter på at søtpoteten skal bli ferdig i ovnen, lages den grønne salaten med tomat, paprika og mung bønne spirer i en stor skål.

Når du ser at søtpoteten er ferdig stekt i ovnen, tar du den ut og legger bitene i en skål. Dryss over litt oliven olje, litt ekstra salt (vis det trengs) og fersk basilikum, og rør rundt. Du er nå klar til servering. Finn frem fat eller som meg en dyp talerken. Legg den grønne salaten på ene siden og topp den med litt pesto. Legg linse og quinoa blandingen på andre siden av fatet, og søtpoteten sånn ca midt mellom. Dryss over litt næringsgjær om du ønsker, og nyt!

Salat By Berentzen


Tags


You may also like

4 days without food.

4 days without food.

The last supper

The last supper
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

I highly recommend