April 4

Vegansk blomkålsuppe

0  comments

Du trenger:

1 stor blomkål

1 buljongterning (grønnsak)

7 dl vann

5 dl kokosmelk

1 liten rødløk

4 aromasopp

Ca 1 ts tørket persille (pluss litt til servering som pynt)

Salt og pepper

Dagens middag var en test, det vil si jeg har aldri laget en vegansk blomkålsuppe i mitt liv, men her ble det blink. Jeg gjorde som jeg gjør i de fleste tilfeller, går etter følsen og intuisjonen i stede for andres oppskrifter. Dette fungerer som oftest veldig bra for meg. Jeg liker utrolig godt og bare la sansene lede meg til måltidet når jeg lager mat. Denne anbefaler jeg deg og teste ut. Jeg serverte den med pesto-toast ved siden av. Det vil si et godt grovt speltbrød med pesto (økologisk fra Helios) stekt i ovnen. Under finner du fremgangsmåten på selve suppen.

Det første du gjør er og kutte blomkålen i små biter og sette den på koking i vannet sammen med buljongterningen. Husk også og sette på stekeovnen, hvis du skal lage pesto-toast som jeg gjorde. 175 grader

Deretter kutter du løk og sopp i passelige biter og steker disse i litt olje i en stekepanne.

Nå du kjenner at blomkålen er ferdig kokt (tiden avhenger av hvor store bitene dine er) tar du en stavmikser og mikser til en jevn suppe, før du tilsetter kokosmelken. La dette få koke opp og la det småkoke i noen minutter.

Mens suppen koker gjør du klar noen brødskiver (jeg valgte og dele skivene mine i delikate trekanter) og tar på litt pesto. Sett disse så inn i den forvarmede ovnen.

Så tilsetter du løk og sopp ferdig stekt , i tilegg til persille i suppen, og du lar den koke i 5-10 minutter til. På dette tidspunktet er også toasten ferdig, og du er klar til og servere. Husk og dryss litt persille over suppen når du har tatt den i serveringskål, da ser den også utrolig innbydende ut.

Dette ble et utrolig godt måltid. Raskt og enkelt og lage, i tilegg til en herlig smak. Et tips om du liker mer mat i suppen som kan tygges er at du sparer noen blomkål busker og tilsetter samtidig som du tar i løk og sopp. Prøv deg på oppskriften du også, og legg gjerne igjen en kommentar om hvordan det gikk og hva du synes.

Suppe By Berentzen


Tags


You may also like

4 days without food.

4 days without food.

The last supper

The last supper
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

I highly recommend